00:00:00

Герої на екрані: Balsam і ОМ представляють кліп, створений фронтовим режисером

Харизматичний реп-виконавець Balsam та молодий артист, учасник проєкту «Голос країни» ОМ (справжнє ім’я Олександр Мельник) представляють спільний трек «Маяк». Пісня про любов, що стає маяком у світі, де кожен шукає своє світло серед темряви.

«Я обожнюю Бальзама. Це щира людина, яка вкладає свою душу і серце в музику. Його творчість завжди викликає в мене сильні емоції, і ця пісня не стала винятком. Вона мене дуже надихнула», — коментує режисер кліпу Євген Брукс, співзасновник проєкту «Варта» та режисер попередніх кліпів Balsam «Сила волі» і «Катарсис».

«Ця робота символізує мотивацію військових, які, йдучи в бій або переживаючи важкі моменти, згадують своїх коханих. Нагадування про любов допомагає їм жити далі, боротися та долати надзвичайні труднощі, коли здається, що все втрачено. Кажуть, що Бог — це любов, а любов може перемогти все. Для мене це метафора любові, яка тебе рятує», — додає режисер.

Головними героями кліпу стали родина військових — Марія та Андрій. Марія служить у сухопутних військах, а Андрій — боєць 12-ї бригади «Азов» та засновник бойового братерства «Нептун», яке об’єднує елітних військових України, що працюють у надскладних умовах, виконують завдання в різних напрямках, боронять нашу країну та чинять опір злу тут і зараз.

У героїв є спільна риса — їх швидко забувають. Завдання режисера — зберегти пам’ять про цих героїв та їхню титанічну працю як послання для наступних поколінь. Це основа проєкту «Варта», започаткованого Євгеном Бруксом і Маріанною Шафро.

«Я давно хотів зафільмувати історію кохання Андрія та Марії — про любов під час війни, що мотивує боротися та надихає жити. Але через щільність бойових дій і брак часу це було неможливо. У січні 2024 року Андрій отримав серйозне поранення і лежав у госпіталі. Я взяв з нього обіцянку одужати і виділити мені день для зйомок — він її дотримав. Моя мрія здійснилась, і ми зняли відео вдома, біля нашого домашнього моря, на одному з найкрасивіших пляжів Одеси — це було дуже важливо для мене», — ділиться режисер.

У роботі закладено багато символізму і глибокого змісту. Початок — це суб’єктивна камера GoPro Андрія, яка показує його особисті бойові виходи на фронті. Ця частина завершується потужним вибухом. Андрій майже загинув в той момен, але дивом вижив. У цей критичний момент він переноситься у свою підсвідомість, де зустрічається з коханою Марією, яка стала його маяком і провідником до виживання. У кінці кліпу Андрій заходить у море, що символізує вічність, яка залишиться і після нас.

«Для мене ця робота є доказом того, що найкращі речі народжуються в синергії таланту і дружби. Ідея написання цієї пісні виникла під час нашого традиційного чаювання з ОМ у нього вдома. За десять хвилин ми придумали текст та мелодію, записали пісню на телефон і забули про неї на багато місяців. Пізніше її почув мій друг Євген Брукс і, надихнувшись, поділився ідеєю кліпу. Це стало для мене імпульсом повернутися до роботи над нею. І з допомогою талановитого інструменталіста Михайла Мелкумяна давно забута пісня отримала нове дихання та право на існування у правильний час — коли музика, слова і візуал з’єдналися в роботу, якою ми всі пишаємося і раді представити світу», — коментує Balsam.

«Цей реліз відображає мої особисті музичні вподобання і показує новий погляд на сучасну музику, поєднуючи різні жанри та створюючи унікальне звучання», — додає ОМ.

 

Оставить комментарий