00:00:00

Співачка Lama розкритикувала Національний відбір на Євробачення-2024

Днями у столиці відбувся Національний відбір на Євробачення-2024. Втім, не всі поділяють радість від проведення конкурсу. Так, українська співачка Lama розкритикувала шоу.

Вона заявила, що гроші, виділені на організацію заходу, краще було використати для допомоги військовим. Крім того, на її думку, Нацвідбір могли провести на благодійних засадах, щоб зекономити кошти з держбюджету.

Українська співачка вважає, що подібні заходи є недоречними під час війни. Вона підкреслила, що кошти, які витратили на організацію Національного відбору, можна було спрямувати на підтримку Збройних сил України. Вона підкреслила, що її «бісить», що це не так.

Чому нам, артистам, під час благодійних зборів допомагають люди, а не влада. Чому ти маєш боротися за кожен донат і вкладати власні кошти, коли відбувається такий хаос «на горі»? Та коли вже «там» у пріоритет поставлять життя українських воїнів, тих, хто дає життя нам, цивільним?,
– обурилася виконавиця.

Скільки коштів витратили на проведення Національного відбору-2024

  • У нещодавньому звіті, опублікованому на сайті ProZorro, зазначено, що вечірнє телевізійне шоу під назвою «Національний відбір на Євробачення 2024» обійшлося у 10 999 811,46 гривень.
  • Ця сума повністю покрита з державного бюджету, а кошти використали для задоволення різних потреб, пов’язаних з проведенням заходу. Зокрема, декорації сцени та знімальних майданчиків, зйомки, монтаж, звукове та світлове оформлення, спецефекти, сурдопереклад, обробка голосів, організація виступів запрошених артистів, постановка виступів, забезпечення роботи преси під час Нацвідбору, виробництво телевізійної версії Національного відбору та виготовлення титрів.
  • Крім того, у протоколі зазначено, що виділені кошти також призначалися для проведення ремонтних робіт, частина з яких могла бути виконана без необхідності проведення відкритих торгів.
  • До них відносяться товари та послуги, крім послуг з поточного ремонту, вартість яких дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень. Крім того, під цю категорію підпадають послуги з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тисяч гривень, а також роботи, вартість яких дорівнює або перевищує 1,5 мільйона гривень.

Однак гроші з бюджету країни не залишилися в країні, а пішли на адресу іноземної компанії, як це показано в скрині на сторінці в ПРОЗОРО. Нас знову всіх поимели!

 

Оставить комментарий