00:00:00

10 цікавих фактів про вокал!

1️⃣🎤 Під час співу виділяється гормон щастя, тому якщо не має настрою співайте вдома у караоке. Це підвищить рівень гормону щастя в крові.
2️⃣🎤 Навіть коли читаєте про себе, слухаєте як хтось співає, слухаєте музику у навушниках, зв’язки продовжують змикатись. Робимо висновок, якщо ви помічаєте що голос сипить, не змикається або сідає, має тендецію до охриплості. Припиніть хоча б на декілька днів читати і слухати музику, прослідкуйте зміни
3️⃣🎤 Від сирих яєць ваш голос не буде звучати краще.Цей трюк використаний в одному з радянських фільмів задля художньої цінності.Насправді ж від не якісних яєць можа підхопити хворобу Сальмонеллу. Сирі яйця не діють, тому краще не експерементуйте зі здоров’ям.
4️⃣🎤 Та ж сама історія з алкогольними напоями.Від коньяку ви не будете звучати краще і вільніше Тільки перші 20хвилин його дії, завдяки тому що відбувається прилив крові у зв’язки. Гіпертонус зв’язок змінюється гіпотонусом(а саме вялість і не здатністю активно працювати) зв’язки, починають не слухатись, і далі тільки сідають,важко інтонувати. Короткочасне покращення можливе лише першіхвилини а далі дія потім повертається шкідливим впливом на ваш апарат.
5️⃣🎤 Заняття вокалом назначають лікарі логопеди дітям і дорослим у яких є дефекти мовлення. Проспівування голосних потім допомогає краще вимовляти слова таким людям.
6️⃣🎤 Спів також показаний людям з хронічними захворюваннями носа та горла.Справа в тому,що завдяки вібраціям від звуку коли ми співаємо носові пазухи та горло очищається від шкідливих відкладень,слизу,що потім при відкладанні привів би до циклічних захворювань.
7️⃣🎤 Голосові складки за розміром лише 1,25 см у жінок 1,75-2 см у чоловіків.?
(Саме цей факт слід згадати коли вам лінь або здається не таким важливим робити розігрів голосових связок). Адже ми користуємось лише однією парою голосових зв’язок за все життя ми не щможемо їх замінити ,тому потрібно бережно ставитись до них не кричати, та щавжди розігрівати перед співом.
8️⃣🎤 Спів тренує м’язи діфрагми, пресу, насичює кров та серце киснем. Внаслідок співаки живуть довше!
9️⃣🎤 Для центральної нервової системи і мозку спів має величезну цінність. Як і будь-яке заняття творчістю, спів сприяє більш інтенсивній роботі мозку, зміцненню нейронних зв’язків, а також інтенсивному «включенню» людини в розумовий процес.
Навіть страждають на хворобу Альцгеймера старі, постійно забувають прості слова, співають із задоволенням і нерідко пам’ятають напам’ять дорогі серцю хіти!
🔟🎤 Літак не місце для розмов.Осбливо для людей що співають
І не лише тому, що галасливі пасажири заважають іншим. А тому, що вологість повітря у літаку становить усього 8–12 %. Для порівняння, це майже так само, як у пустелі. Наші голосові зв’язки достатньо примхливі, сухе повітря їм не просто не подобається, а й завдає шкоди. Тому на борту літака ліпше згадати, що мовчання — золото. І здоров’я, як виявилося.
Також якщо ви є професійним співаком або ж диктором ,то додатковою порадою буде скористатичь спеціальною маскою яка збереже звязки у зволоженому стані не дивлячись на сухе повітря на борту літака.
Слід також пам’ятати про те що у всіх країнах з помірно континентальним кліматом,а саме де яскраво виражена зима і взимку працює центральне опалення або ж котли та обігрівачі які осушують повітря слід дбати про вологість повітря.Аби сухе повітря не зажкодило потрібно використовувати зволожувач для підтримання у квартирі достатньої вологості.

 

Оставить комментарий