00:00:00

ТНМК & Ріаnобой — Легенди (2024) [Прем’єра]

Кліп на хіт «Легенди» від ТНМК та Ріаnобой (Дмитра Шурова). Легенди від легенд — тільки артисти співають не про себе, а про всіх українців.

🎙️ Дмитро Шуров (Ріаnобой):

✒️ “Для мене це пісня про зв’язок між минулим і майбутнім через призму людини, яка живе сьогодні. Я гостро відчуваю, що всі люди, які вважають себе українцями, мають стати друзями, мають об’єднуватись заради одне одного. Навіть під час жорстокої війни в цей світ народжуються нові українці, нові життя і нові мрії. І ми маємо передати їм добро, єдність та конструктив. Вони мають відчувати нашу підтримку і що ми подбали про них. Ми щодня своїми руками будуємо тут і зараз мости між минулим та майбутнім заради того, щоб в нас було “сьогодні”. Пісня сталася всередині 2023 року у взаємодії на відстані, коли ми були кожен у власному турі — хлопці для збору на такмед, я — з концертами для військових. Я написав приспів, Танки — куплети. Творчість, якщо вона щира, завжди передає те, за що болить душа. Ми різні, як музиканти та автори, але ми точно однодумці в переживанні за те, що станеться завтра з нашою країною і в якому світі житимуть ті, хто прийдуть після нас.”

🎙️ Олександр Фоззі Сидоренко (ТНМК):

✒️ “Тут тонкий лід насправді — треба було в одній ідеї поєднати декілька діаметрально протилежних емоцій: жах від того, що в цій антиколоніальній війні гинуть покоління; гордість від того, що ми маємо пантеон справжніх легенд, які не підкорилися ворогові; смуток від того, що ця метафізична спіраль знову і знову занурює українців у власну кров; і тепло від того, що ми відчуваємо плечі друзів. І маємо надію. Наскільки нам це вдалося — судити вже слухачам. А історія створення “Легенд” наступна — колись, в позаминулому житті, ми робили в Києві великий концерт з симфонічним оркестром — було запрошено багато special guest star й одна з запозичених зірок проспівала запитання — чому ми не зіграли разом раніше? То був Pianoboy, який з нами тоді вийшов на трек «На дачу». Концерт минув, але клітинка для галочки лишилася. І десь рік тому, в процесі спілкування щодо розіграшу зіркових наборів марок (я так збираю на такмед), ми раптом вирішили спробувати ту галочку нарешті поставити. Ось вона, слухайте й кажіть.”

 

Оставить комментарий